Ziare.com
Alegeri prezidentiale 2009Turul 1Rezultate Turul 1Turul 2Rezultate Turul 2
Remus Cernea, candidat PV
Remus Cernea

Data nasterii: 25 iunie 1974
Starea civila: necasatorit
Copii: nu are
Profesia: filosof
Functii politice: Presedinte executiv al Partidului Verde
Sloganul electoral: "Gandeste indraznet"
Evenimente importante: - in noiembrie 2007, publica volumul de articole "Manifest impotriva becalizarii Romaniei"
- este ales presedintele Asociatiei Umaniste Romane
Activitatea si cariera politicaWebsite
Platforma electorala

De ce vrea sa fie presedinte?

" Pentru ca nu mai suport sa aud in jurul meu ideea ca in aceasta tara nu se mai poate face nimic! Pentru ca in acesti 20 ani am avut cel mai adesea sentimentul ca nu am cu cine sa votez si ca nici unul dintre partidele care au guvernat Romania nu s-a straduit cu convingere sa promoveze valorile democratice ..." (toata declaratia)

Ce promite Remus Cernea?

Compara cu alti candidati
  • Fara corupti si oportunisti Partidul Verde este o formatiune tanara, refractara la corupti si oportunisti si aparuta tocmai pentru a oferi o alternativa consistenta la marasmul generalizat economic, politic, moral si social in care tara noastra a fost adusa de incompetenta si lipsa de scrupule a clasei politice in a-si urmari propriile interese straine de ale cetatenilor.
  • Sanatatea politica a Romaniei Pentru sanatatea politica a tarii noastre este imperativ necesar sa apara alternative si provocari la actualele partide parlamentare. Intrucat, in Romania, opozitie pana recent au facut doar presa si cateva organizatii neguvernamentale, este timpul aparitiei unei opozitii autentice la actuala clasa politica, opozitie care sa urmareasca intr-adevar interesul general.
  • Urmarirea interesului public - Gravele probleme cu care se confrunta Romania, atat pe timpul acestei crize, cat si in general nu pot fi rezolvate sau atenuate decat printr-o schimbare radicala de abordare care sa privilegieze rationalitatea, urmarirea interesului public, echilibrul, fundamentarea serioasa a deciziilor la nivelul autoritatilor, implementarea valorilor politice, civice si sociale care stau la baza democratiilor avansate.
  • Prostitutie legala - Eu nu cred ca in cazul prostitutiei, inchisoarea ar fi solutia, nu cred ca aruncand in inchisoare prostituatele vom rezolva ceva, ar fi doar o masura, daca vreti, ipocrita, care nu ar rezolva nimic.
  • Droguri usoare la liber - Nu cred ca solutiile de forta sunt cele care vor contribui la rezolvarea consumului de droguri. Persoanele care sufera, care sunt dependente trebuie ajutate, nu trimise la inchisoare.

Sondaje

Cu cine veti vota in turul doi al alegerilor prezidentiale?

Mircea Geoana

53.33%

Traian Basescu

46.42%

Nu ma duc la vot

0.25%
Total voturi: 1967
Vezi toate sondajele

Remus Cernea la TV Ziare.com

De ce vreau sa fiu presedinte?
Vezi toate emisiunile
Agenda electorala
  Miercuri, 26 Septembrie 2018
    Nu sunt evenimente electorale anuntate
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor