Ziare.com
Alegeri prezidentiale 2009Turul 1Rezultate Turul 1Turul 2Rezultate Turul 2
Crin Antonescu, candidat PNL
Crin Antonescu

Data nasterii: 21 septembrie 1959
Starea civila: casatorit cu Adina Valean
Copii: Irina, 8 ani
Profesia: profesor de istorie-filosofie
Functii politice: presedintele PNL, deputat
Sloganul electoral: "Romania bunului-simt"
Evenimente importante: - ales presedinte al PNL in martie 2009
Activitatea si cariera politicaWebsite
Platforma electorala

De ce vrea sa fie presedinte?

" Candidez la Presedintia Romaniei pentru ca sunt solidar cu compatriotii mei si pentru ca nu mi-am pierdut speranta ca Romania tacuta, Romania profunda are resursele de a invinge "raul romanesc" din viata publica. Candidez la Presedintie nu pentru ca as detine toate solutiile la marile probleme ale tarii in ..." (toata declaratia)

Ce promite Crin Antonescu?

Compara cu alti candidati
  • Criza, economie: Voi sustine, ca presedinte, reducerea poverii fiscale asupra mediului de afaceri si a fortei de munca si voi actiona pentru o Romanie competitiva pe piata mondiala, in plan fiscal.
  • Salarii, pensii, bugetari Ca presedinte, voi contribui, prin toate luarile mele de pozitie, la raspandirea culturii capitalismului. Trebuie sa rasplatim munca, eficienta acesteia, si sa stopam risipa banilor publici cu proiecte si masuri populiste.
  • Politica externa Ca presedinte al Romaniei, voi sprijini, in continuare, ideea extinderii Uniunii Europene. Spatiul comun european va trebui sa includa pe termen scurt Balcanii de Vest, pe termen mediu Moldova si Turcia, iar pe termen lung Ucraina si, poate, Belarus.
  • Justitie Voi pune la temelia mandatului meu hotararea de a da Justitiei demnitatea unei puteri reale in societate, scoasa de sub influentele de natura politica.
  • Educatie Obiectivele pe care eu le voi urmari, in domeniul educatiei, sunt: modernizarea sistemului educational, la nivel de infrastructura, personal si continut si asigurarea egalitatii de sanse.
  • Reforma statului In Romania, statul are un prea mare control in societate in raport cu viata economica, de pilda, sau un mult prea slab control in raport cu infractionalitatea, cu coruptia generalizata, cu risipirea banului public sau cu fraudele de tot felul.

Ce spun altii despre Crin Antonescu?

Sondaje

Cu cine veti vota in turul doi al alegerilor prezidentiale?

Mircea Geoana

53.33%

Traian Basescu

46.42%

Nu ma duc la vot

0.25%
Total voturi: 1967
Vezi toate sondajele
Agenda electorala
  Miercuri, 26 Septembrie 2018
    Nu sunt evenimente electorale anuntate
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor