Ziare.com
Alegeri prezidentiale 2009Turul 1Rezultate Turul 1Turul 2Rezultate Turul 2
Constantin Ninel Potirca, candidat INDEPENDENT
Constantin Ninel Potirca

Data nasterii: 20 noiembrie 1967
Starea civila: casatorit
Copii: 3 baieti, doua fete
Sloganul electoral: "E timpul sa fim impreuna"
Evenimente importante: a initiat aparitia publicatiei "Nomazii", numirea ca presedintele Patronatului Oamenilor de Afaceri Romi din Romania
Activitatea si cariera politicaWebsite
Platforma electorala

De ce vrea sa fie presedinte?

" Este o decizie luata in spiritul integrarii Romaniei in structurile europene, cu scopul nobil de a participa activ la integrarea si socializarea cetatenilor de etnie rroma in marea familie europeana. Am luat aceasta decizie in urma consultarilor pe care le-a avut cu mai multi lideri din Romania de etnie ..." (toata declaratia)

Ce promite Constantin Ninel Potirca?

Compara cu alti candidati
  • Reducerea decalajelor pentru etnia rroma Prin dezvoltarea unei retele de comunicare, modernizarea sistemului de invatamant, propulsarea cercetarii, inovarii, ca element - motor esential in modernizarea sistemului social si in cresterea competitivitatii.
  • Dezvoltarea rurala Va trebui sa ne preocupam de dezvoltarea rurala, in special de agricultura, tinand cont ca in Romania, peste o treime din populatie isi desfasoara activitatile in mediul rural, neinsemnand ca toti fac agricultura.
  • Program pe intelesul tuturor "Noi o sa venim cu un program electoral solvabil, pe intelesul tuturor, pe intelesul oamenilor de rand, al oamenilor de cultura, din toate structurile guvernamentale, al oamenilor politici, al oamenilor de orice natura".
  • Integrare, nu asimilare a rromilor " Acesta este momentul in care traditia trebuie sa se alature modernitatii pentru putea spera la implinirea telului unic si anume conturarea unui viitor avind la baza cultura si traditiile rrome, dar traind vremurile timpului nostru, sub auspiciile continuitatii prin integrare si nu prin asimilare".

Sondaje

Cu cine veti vota in turul doi al alegerilor prezidentiale?

Mircea Geoana

53.33%

Traian Basescu

46.42%

Nu ma duc la vot

0.25%
Total voturi: 1967
Vezi toate sondajele

Constantin Ninel Potirca la TV Ziare.com

De ce vreau sa devin presedinte?
Vezi toate emisiunile
Agenda electorala
  Miercuri, 26 Septembrie 2018
    Nu sunt evenimente electorale anuntate
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor